Dari Nuffnang ke Komli

 

Apa sudah jadi. ? Dari Nuffnang ke Komli. Hehe. Maaf Nuffnang curang dgn awak. Actually sekarang kalau perasan ada iklan Komli dalam blog nie. Mane tak nye Nuffnang dah lame tak bagi BE. Dulu bnyak je bgy BE sekarang tanak bgy pulak. So,tetiba teringat Komli. Dah lame ada Komli cuma tak letak jer sb tak paham dgn Komli nie. So,kita buat research hokeyy :D

APA ITU KOMLI
- Komli nie syarikat pengiklanan lebih kurang macam Nuffnang laa jugak. Komli ni syarikat pengiklanan Asia yang tengah berkembang.Kebanyakkan blog pun banyak yang pasang Komli nie. Haku nie jer yg setia kat Nuffnang dah bape tahun but still ciput. haha

Ada sumber2 yang mengatakan nak dapat earning banyak kena maintain trafik blog juga. And then kena sabar lah tunggu earning mencanak naik kan. Untuk mula2 pasang iklan nie mmg lambat cikit nak dapat hasil. Tapi takpe laa kita pelan-pelan kayuh yer. hehe

So,masuk hari nie dapat 2,3 hari pasang iklan Komli nie. Tengok tadi ada USD0.04. Agak2 nak happy ke ape tuu. hahaha. Kalau tak silap kita blh cash out earning nie biler sampai USD50. Tak tahu la sejauh mane kebenarannye. Sumber dari blog lain USD1 bersamaan dengan RM3. Wah ! bnyak jugak tuu. So,nak daftar boleh ke sini yer www.komli.com

Review Satinlips From Mary Kay


Abaikan gambar di atas. Hiasan semata-mata :D






Hello bloggers. Produk Mary Kay merupakan salah satu produk yang que suka. Sebab dy sangat serasi dgn que tau. Tapi belum berkemampuan untuk beli produk Mary Kay. Hari tuu ada rezeki dapat jawab teka teki kat BLOG INI. So,dapat laa lip balm yang kat atas tuu. Hehe. 

First thing yang que blh ckp lip balm nie best sgt hokeyy. Sebab dy tak melekat. Hahh,melekat pun boleh. Haha. Means tade la rupe mcm gam. Ada setengah lip balm kan bibir atas and bawah dah boleh maen mcm gam kan. hehehe. Yang nie mmg best tahap cipanzi nye.

Before this bibir kering sebab kurang minum air. So,lepas pakai lip balm nie dlam 2,3 hari bibir tak kering dah. Nampak lagi cantik ada laa. Pinkish gitu kau jahh. Haha. Sangat bagus untuk org yg simple mcm que nie sebab tak suka guna lipstik. Pakai lip balm pun dah cukup untuk membuatkan bibir anda cantik menawan sehingga memikat jejaka2 yang handsome diluar sana. Kahkahkah

Hokeyy,sampai disini jer pertemuan kita. Bagi wanita di luar sana mari kita guna Produk Mary Kay yang kebabomm nie. Best okey tak tipu. hee. Kalau korang berminat dgn produk nie blh la bersiar2 kat BLOG INI hokeyy :D

1st NEW YEAR GIVEAWAY BY YAN


GA INI AKAN TAMAT PADA PUKUL 12.01 MINIT  MALAM PADA 28/12/2013

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan Comel , Marqis Careno dan Iluvtour

Rezeki December



Alhamdulillah. Rezeki hari nie sebab dapat teka dgn tepat harga bagi barang Mary Kay. Kali kedua teka baru tepat. hehe. So,detail semua dah email dan pemenang teka teki dapat join kelas skin care Mary kay dan 1 hadiah PERCUMA! hehe. Best sangat.Tapi malangnya tak dapat pergi kelas skin care sebab saya student dah start kelas. Aloo,sedih teman cenggini. hehe Saya memang minat produk Mary Kay nie sebab dulu penah guna produk Mary Kay nie tapi kakak ipar punye laa. Mula2 pakai memang best and rasa nak pakai produk Mary Kay nie. Tapi disebabkan saya nie student duet pun bukan ada bnyak. So,kena tunggu kerja la nampaknye baru nak guna produk nie. Sebab produk nie sume boleh tahan mahal. Nak beli tu boleh tapi sebagai student kita perlu berjimat yer. hehe

Saya memang suka tengok blog Kak Maya nie. Beliau merupakan Mary Kay Beauty Consultant. Wahh,best kan. hehe. Sesiapa yang nak join kelas penjagaan kulit boleh laa pergi.

Jadual Kelas Skin Care

Kelas Penjagaan Kulit (SCC) saya diadakan setiap hari dengan masa berikut:

Isnin - Jumaat : 8 - 10 malam
Sabtu - Ahad : 9 - 11 pg, 2 - 4 ptg, 5 - 7 ptg, 8 - 10 mlm


Untuk maklumat lanjut pasal Mary Kay korang boleh follow blog beliau disini yer -->http://mayabeautyempire.blogspot.com/




simple giveaway by Love Cathy Doll

http://zuramira-sigadisungu.blogspot.com/2013/11/simple-giveaway-by-love-cathy-doll.html 


20 Nov-30 Nov 2013. 
 
pemenang pertama:
1 product cathy doll, boleh pilih sendiri hadiah yg korang nak +
1 produk cathy doll yg dipilih oleh owner sendiri.
senarai barang ada di page Love Cathy Doll ye loveliess. :)

pemenang kedua: 
2 maxi dress tajaan ZuraOnlineShopping + 2 obuse liptint

pemenang ketiga:
1 maxi dress tajaan ZuraOnlineShopping + 1 obuse liptint

GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013 DJH





FATIN | ZARA | HAWA | TETO | VEE | NUR | DJH | FARAHAIN | WANIE | ASHA | EMI




Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Jom sertai GIVEAWAY AKHIR TAHUN 2013 anjuran DJH.Pelbagai hadiah ditawarkan seperti SHAWL | FACEMASK | COLLAGEN EYEMASK |KEYCHAIN | FRIDGE MAGNET | TOPUP | dan pelbagai hadiah menaik lagi.


Syarat mudah dan best.Jom ramai-ramai kita menjoinkan diri! Tekan banner untuk sertai!

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda





Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda



Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari




Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.



Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.



Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.



Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.



Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...



  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.

  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.

  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).

  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.

  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.

  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.

  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.

  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.

  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.

  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.

  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.

  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.

  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.

  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.

  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.


Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.



Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.


  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI

  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI

  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI

  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI

  5. Testimoni lelaki - klik SINI

  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI

  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI

Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.





Jom dapatkannya sekarang...










Official Website : www.oceanlife2u.com




Instagram : ephyra2u



Telefon : 03 4141 7889



SMS : 019 3999 238



Emel : info@oceanlife2u.com









Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Malaysia Blogger's Giveaway




Syarat-Syarat Penyertaan :


  1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia sahaja .


  2. Mempunyai blog dan facebook .


  3. Follow blog , Instagram dan like Fanpage sponsor .


  4. Buat entry yang bertajuk " Malaysia Blogger's Giveaway "


  5. Copy code dibawah dan paste di ruangan HTML entry.


  6. Hantar url penyertaan hanya di comment entry ini sahaja. Lain lain tidak diterima.


  7. Tarikh tutup : 10 Disember 2013
  8. Syarat daripada sponsor :

    Like Fanpage


















    Follow Instagram *abaikan jika tiada

    Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram Instagram

    Follow Blog


    Share,click dan Like Di Facebook :


    1. Share page Stylez Store House di wall fb anda .





    2. Cara daftar WhoHAA.com

      WhoHAA.com merupakan laman web seperti churp churp , 8share , nuffnang and banyak lagi. Tapi WhoHAA.com tak kreditkan duit tetapi point selapas kita jawab survey. So,dari point yang kita dah collect kita boleh tebus ape barang yang kita nak. Simple kan?

      CARA NAK DAFTAR

       1. Register dulu oke. Boleh register disini --> WhoHAA.com



      2. Sila isi butiran korang. Dah isi semua korang kena buka emel and confirmkan dulu oke.




      3.  Klik EARN POINT and korang boleh jawab survey tuu then dapat point. oke. itu jer.



      CONTOH-CONTOH BARANG UNTUK DITEBUS

      Best kan barang2 dy. so,tunggu ape lagi jom REGISTER . Setakat nie dah kumpul 300 point. huhu


      Diploma Teknologi Maklumat (Rangkaian)

      Ramai yang tanya kat blog , fb and twitter pasal kos nie. huhu. So,pertanyaan korang akan dijawap di sini yer. Act,dah reply sume yg dorang tnye. just mungkin ada yang nak tnye bnde sama. So,korang boleh bace laa yer.


      SUBJECT FOR DNS
      Ada yang tanya subject untuk kos nie kan? so,korang leh tgk la yer kat bawah nie.




      OKAY KE TAK KOS NIE???
      Haaa,yang nie tak berani nak ckp laa. Kos ape2 pun okay. Bergantung pada minat dan usaha nak jadikan kos nie okay ke tak pada diri korang. Kalau blajar nak tanak mcm mane nak okay kan. Tapi kos networking kebanyakan ckp okay. Okay kenapa?? korang belajar la sendiri. hehe

      BANYAK KE PELUANG PEKERJAAN?
      Banyak tu banyak sebab IT nie kan meluas. So,mcm2 kerja ada. Zaman skang kan zaman moden dan menggunakan teknologi. So,pekerjaan tu mmg banyak la. Cumanya dapat ke tak kerja yang betul2 kena dgn kos kite. Kalau result gempak,blaja tinggi and ada rezeki dapat la kerja yang elok.






      Giveaway Jom Menang


      KLIK BANNER UNTUK JOIN

      HADIAH:
      i) 1 set perfume bernilai RM120.00
      ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
      iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
      iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

      Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


      TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

      BE 6 dari Nuffnang ( Sunsilk Samson S)


      Alhamdulillah dapat lagi BE dari Nuffnang. Kini daripada Sunsilk Samson S. Actually,dah lame dapat tapi baru nie ada masa nak menaip. Busy dengan final semua kan. So,skang dah cuti sem ada masa terluang boleh la menaip sikit ye dakk. Thanks Nuffnang sebab bagy BE kat blog yang dah lame tak berupdate nie kan. Takde post and tade pembaca pun still ada earning berjalan kan. Syukur boleh wat simpanan untuk masa depan. hehe. So,Nuffnang bagy lame2 sikit dy jalan and bagy iklan baru yer. hehe. And tolong doakan result untuk sem 2 bakal keluar nie.

      BE 4 dan 5 dari Nuffnang



      Alhamdulillah. Blog ini masih dapat BE dari Nuffnang walaupun dah lama tak update entry. Terima kepada Nuffnang. Terima kasih juga kepada Talent Corp SFCF-October dan PROJECT DURIAN. So,kalau korang ada nampak iklan nie dalam blog tolong2 la klik yer. hehehe.

      Kawaii Giveaway By Arina Azman


      KLIK PADA BANNER

      GRAND PRIZE FROM MY SHOP 
      ANYTHING KPOP STUFF UNDER RM 30 by AH K-SHop
      JOM JOIN ? :)

      Pilihan Tudung Yang Sesuai Mengikut Bentuk Muka

      Bentuk wajah panjang

      Mereka yang mempunyai bentuk muka panjang ini dicirikan dengan dagu yang panjang. Bezanya adalah bentuk kening yang lonjong dan relatif lebih tinggi dengan jarak pelipis yang sama dengan jarak rahang. 

      Bagi mengurangkan kedudukan kening yang tinggi, disarankan menggunakan anak tudung yang kedudukannya diletakkan ke bawah sedikit sehingga menutupi bahagian kening. 

      Penggunaan anak tudung Syria bersama selendang adalah disarankan kerana ia dapat membantu menutup sedikit bahagian kening yang tinggi. Seperti mereka yang mempunyai bentuk muka bujur, semua jenis selendang sesuai digayakan.

      Bentuk wajah oval

      Wanita yang memiliki bentuk wajah bujur bebas memilih sebarang gaya tudung. 
      Jika anda penggemar selendang,anda bebas memakai apa juga jenis selendang sama ada daripada fabrik Cotton atau Chiffon. Begitu juga dengan tudung yang berawning atau jenis Syria.
      Bentuk wajah berpetak

      Ciri-ciri bentuk muka berpetak adalah lebih lebar di antara pelipis manakala tulang rahang dapat dilihat dengan jelas namun bahagian dagu kelihatan samar. Dalam mengenakan tudung, pastikan tulang rahang dapat disembunyikan di sebalik tudung. 

      Gunakan anak tudung supaya kesan bentuk wajah nampak memanjang. Jika ingin memakai selendang, perlu bijak menggayakannya. 

      Elakkan gaya ikatan Bienda atau ikatan di belakang tengkuk kerana gaya ini tidak mampu menyembunyikan bahagian tulang rahang yang lebar. Pilih gaya selendang yang menjurus kepada lilitan dan menutupi rahang. Tudung berawning juga sesuai dengan bentuk muka berpetak. 

      Kebanyakan pada kita tidak tahu bahawa Inner dapat membuat wajah kita lebih tirus, bujur atau lebih kecil jika kita betul-betul pilih Inner yang sesuai. Bukan semua inner tudung dapat memberi kedua-dua kesan sekaligus iaitu untuk kelihatan bujur atau bulat/kecil.

      Maxis Big Giveaway !

      http://new.maxis.com.my/content/dam/maxis/en/personal/plans/big-giveaway-contest/header_biggiveaway2.jpg 

      klik banner untuk join

      Contest Period: Starts from 22 July until 15 September 2013

      PRIZES



      prize_bmw


      prize_polo 


      prize_voucher 


       prize_samsungS4

      Elakkan makan panadol ketika sakit kepala


       

      Jom kita baca kisah yang telah di share oleh seorang blogger..





      Jangan ambil panadol actifast atau soluble jika anda rasa demam atau sakit kepala. 

      Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang.

      “Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

      Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

      Alternative Treatment ( Tips )

      Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

      Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

      Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

      Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

      Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

      Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.


      **Nasib baik aku memang jenis tak makan ubat bila sakit. Tak pernah telan apa2 ubat pun. hehe :)


      Credit to Penpatah 

      Menjana pendapatan dengan Job dirumah

       



      Anda di jemput untuk melayari laman web berikut:
      ====================================
      Pekerja Sambilan Dirumah Diperlukan.

      Syarat Kelayakan:
      - Asas komputer & internet
      - Microsoft Office (Words & Excel)
      - Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
      - Komputer/Laptop
      - Akses ke talian internet
      - 18 tahun keatas

      Lain-lain
      - Boleh bekerja tanpa pengawasan
      - Boleh mengikut arahan
      - Sanggup bekerja keras
      - Berfikiran positif
      - Bermotivasi tinggi
      - Berdisiplin diri

      Maklumat lanjut sila ke website di bawah:

      Mengenai Jobdirumah.com:
      jobdirumah.com merupakan penyedia khidmat latihan asas dan sumber pekerjaan alternatif pada yang berminat. Perkhidmatan yang disediakan adalah panduan dalam bentuk penerangan bertulis dan video tutorial tentang bagaimana, cara apa, dan di mana hendak mencari kerja di rumah dari sumber - sumber yang betul.

      Untuk kemudahan ahli, Jobdirumah.com akan menolong mencari kekosongan baru dan dihantar terus ke email setiap pagi secara percuma. Jika ada kerja yang ahli fikirkan sesuai dgn kemahiran, ahli boleh buat permohonan kepada majikan.

      Maklumat lanjut sila ke website di bawah:

      I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

      I LOVE GIVEAWAY 
      Klik banner untuk join. cepat2 sebelum tamat ! 

      Mid Year Giveaway by Fatin Diana


      Assalamualaikum.


      klik banner untuk join

      Senarai hadiah:
      Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1


      Segmen Kad Raya By Emas Putih & Pn Qaleshya !!

       

      Anda berpeluang memenangi Baucer RM100 Zalora +Kad Raya x 1 :)


      Heart Contest by KI



      Klik banner untuk join
      Due Date : 30 June 2013
       
       
       

      Untuk memenuhi syarat contest ini aku kena cerita tentang orang tersayang berserta gambar. First,nak kenalkan kawan2 aku dulu oke. Dari kiri Fifi , Pina , Ilyia , Quraishia ( aku la tu) ,Sabrina. Nie gambar yang terbaru kitorang keluar berlima. Kitorang mula berkawan sejak form 3. Pina,saya,sabrina pelajar baru la kat sekolah masa tuu. Disebabkan kat kelas tuu tak ramai melayu kami jadi rapat sehingga sekarang. 


       

      Kami terlampau rapat sampai family pun dah kenal. Lepak and tidur kat rumah member. Selalu nye kitorang kalau nak hangout mesti keluar berlima. Tapi skang susah sikit nak keluar same2 sebab masing2 dah belajar jauh. Yang selalu keluar pun tuu haa gambar bertiga kat atas tuu. hehe. Kitorang selalu lah share citer mcm2. Suka duka kami kongsi bersama tau :D



       

      Apa yang best kawan dgn dorang nie sebab diorang kelakar ! Tak sah kalau tak gelak kalau keluar same2. Kadang2 kalau dalam facebook pun kalau komen boleh tergelak guling2 la. Padahal depan lappy sorang2 jer. haha. Seronok dapat kenal dengan diorang nie. So,disebabkan entry nie terlebih panjang ckit so aku nak cakap aku sayang kawan2 aku nie. Harap2 boleh jadi SAHABAT hingga ke akhir hayat. I love you friends :)





      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...