Tips Menjaga Hubungan Jarak JauhGambar atas nie macam aku dgn Lukman ^.^v


Amboi ! Couple jauh nampak. Seorang kat Melaka. Seorang lagi kat Africa. Haa ! ambik kau. punye lah jauh. hehehe.
Ingin mengekalkan hubungan anda walaupun jauh. ? Jauh di mata dekat dihati. Cewahh ! Tengok macam aku nie. Aku kat Perak si dia dekat Selayang. Acan0o nak jumpe. ? hehe. So,jom hayati tips ini okay =)

1) Usahakan untuk berjumpa walaupun sekejap
.
Ya, kalau boleh selagi kudrat masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah untuk berjumpa dengan pasangan anda yang nun jauh di sana. Dengan berjumpa pasangan anda walaupun seketika akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta anda berdua.
Rindu…..Jumpa. Rindu….Jumpa. (Berjumpa mengikut batas-batas moral dan agama ya )


2) Sentiasa mengingatkan diri agar terus SETIA pada pasangan.

Kebanyakan hubungan cinta jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik berfikir “Ah mesti dia ada lelaki lain kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Jadi anda harus menarik semangat kesetiaan di dalam hubungan anda dengan membersihkan diri anda dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri anda dan juga pasangan.


3) Beri kejutan kepada pasangan anda

Hubungan yang sudah lama sering bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ‘selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho, pakai wangi-wangi, rambut sikat kemas dan macam-macam lagi perkara yang control.

Cara untuk memecah pola hubungan bosan ini adalah untuk meletakkan elemen of surprise iaitu sebarang kejutan yang bermakna kepada pasangan anda. (saya tidak menanggung sebarang kejutan yang membawa padah seperti sakit jantung ya
)

Kejutan yang betul akan memberi pasangan anda perasaan terkejut kegembiraan disamping terharu dengan tindakan anda sekaligus mengukuhkan lagi perasaan cintanya kepada anda.


--> Lisa Surihani


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...