Tips Mengelakkan Jerawat Tumbuh Subur Di Muka



Eei ! Banyak nya jerawat :O

Hai,jumpa lagi kita dalam tips/petua yang ke berapa entah la. haha. Saya nie mmg suka tips nie. Tambah2 lagi tips pasal nak jaga muka,kesihatan dan banyak lagi laa. So,topik hari nie 'Tips Mengelakkan Jerawat Tumbuh Subur Di Muka'.
Haa,siap tumbuh subur lagi. haha.


1. Banyakkan minum air dan jus supaya bebas dari toksin. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari *bagi yang tak biasa amalkan 2,3 gelas sehari dulu*


2. Makan sayur mentah dan ulam-ulaman *yang tak makan sayur tuu makan lah buah*

3. Pastikan bantal tempat tidur bersih *kena RAJIN*

4. Cuci muka dengan disiplin *penting waktu bangun tidur,balik dari jalan2 dan sebelum tidur*

5. Jangan mekap terlalu tebal. Sekali sekala kalau ada evet takpe laa *cuci muka bersih2 dan jgn tidur bersama mekap*

6.Kurangkan makan makanan yang berminyak dan pedas. Haha,makanan pedas ler aku suka. *makanan berebus dan stim digalakkan*


Haa,tuu jelar tips nak elak jerawat nie. Nak senang solat laa ikut waktu. Tiap-tiap hari akan basuh muka kan. Bagi sesiapa yang memang tak boleh tak pakai mekap tuu pastikan mekap yang anda pilih sesuai dengan kulit muka anda. Dan pastikan mekap yang anda guna tuu tidak berminyak. Selamat mengamalkan tips ini. Untuk mereka yang nak tahu tips lain boleh klik TIPS kat atas tuu yer. Ada banyak tips yang saya dah share.

3 comments:

AkuMalas said...

thanks, akan cuba lepas ni..lepas baca blog :)

Fatimah Bt Tony said...

wow.. perkongsian yg sangat menarik sekali.. :) tips elak jerawat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...