SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

 

First time nie nak join Segmen akak yang pemes nie. hehe. Tgah hari lagi dah nampak segmen akak kiut nie. Tapi baru skang dok taip entry nie. hee. Walaupun dah lama follow blog kak lysa nie tapi baru skang dpat join segmen. haha. Okay,jom mula cerita ^.^v

1.  Kenapa korang berblog ? 

Takde sebab pun kenapa berblog. Sebab bosan sebenarnya. Haha,dah bosan buat blog plak. haha. Actually dulu suka baca blog orang. Cantik2 plak tuu. Tapi dulu mana la reti nak hias cantik2 blog nie. So,sekadar bercerita tentang kisah hidup sendiri jer. Takde yang istimewa dalam blog nie. hehe


2. Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? 

Terjebak sebab nak cerita hal personal je. Apa yang jadi dalam kehidupan seharian. Masa tuu tak penah terfikir langsung nak ada followers or pembaca setia dalam blog nie. Tak tau pun nak update ape kat blog. Masa mula2 ada blog cerita pasal bf , kawan2 , family. Bila tgk balik cerita2 lama nak gelak pun ada.Dengan title entry yang merapu tuu. hahaha


3. Apa tujuan utama/asal korang berblog ?

Tujuan asal berblog mula2 dulu just pasal personal mcm no 2 tuu. Tak terfikir nak buat tutorial mcm kak lysa. Tak terfikir tuu lain citer , tak reti tuu sebenarnya. haha. Lama2 dah tgk blog orang lain baru tau nak kasi blog jadi menarik macam mana. Dari situ followers mula bertambah dan blog semakin cantik. hee

4. Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

Takde yang menarik pun sebenarnya. Biasa lah budak mentah lagi. haha. Tapi rasanya yang menarik sebab ada tips. Ramai yang masuk blog nie tgk tips. Ada jugak yang request suruh buat tips banyak2. Kiranya tips nie jadi ranking teratas la dalam blog nie. haha. Selain tips , pasal kecantikan nie menarik ramai pembaca walaupun tak seberapa pun.


5. Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging 

Sumber inspirasi. ? Banyak sebenarnya , salah satu kalau perempuan Kak Lyssa la sebab ada tutorial yang best dan senang nak follow step nya.  Kalau blog lelaki , blog Abg Apit. Sebab doodles semua cantik2. Sampaikan header pun guna doodle dari abg apit. hehe. Sekarang Sha dah jmpe lagi 1 blog yang best , blog Abg Nick Nashram. Serius cakap mula2 baca entry Abg Nick nie terus jatuh cinta and terus follow. hehe  Itu jela kot. Bnyak lagi yang best sebenarnya. hehe

Oke,itu saja. Jom join Contest saya --> SINI SINI SINI








39 comments:

ieka farhana said...

usaha tangga kejayaan huhuhu
tengs sebab sudi serbu

http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

Ainin Suffiah said...

Dari segmen yang sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dEdEQ dE wIshEs said...

SELAMAT BERSEGMEN YUNK ..

SINGGAH DARI SEGMEN YG SAME .. WINK3 ^_^

Sharifah Nurshahira said...

Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

Eyqa Hasnan said...

eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Azwar Syuhada said...

dari segmen yang sama..

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
Salam perkenalan...follow sini..no.531..
jemput singgah blog fendy...

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Haruno Hana 하나 said...

singgah sini :)
jemput ke blog Hana ^^

http://haruno-hana.blogspot.com/

myu said...

Salam :)
Singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

iznawzi said...

salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

iznawzi said...

salam...dari segmen yang sama..dan follow juga..tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dari segmen sama :)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mimie said...

dari segmen sama :)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

dari segmen sama.

http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Selamat Petang!!
Miss z singgah sini :D

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
Hepi blogging .


http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

sampaicucuratap said...

dari segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com

promosi
t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
Terima kasih..

Atirah ★ said...
This comment has been removed by the author.
Atirah ★ said...

singgah sini balek dari segmen yang sama http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :)

Mama Adam said...

hi,

dr segmen lyssa

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#537

MarliaMarble said...

singgah,baca entry n follow sekali..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

jejak post dari segmen yg sama :))

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

datang terjah dari segmen yg sama. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurmujahidah Ismail said...

tq for visiting my blog,,, :D

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Intan Wandalaara said...

hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Syaza Nazurah said...

singgah dari segmen yg sama.

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam hye..
dri segmen yg sme..
done follow u ^^
vsit my blog key... ^^
kalau sudi follow la skli ek hehe

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html
jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.
insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...